Metode naturale pentru prevenirea cheliei

Descoperirea leacului potrivit pentru chelie este foarte importanta pentru cineva care trece prin pierderea parului. Parul este  un bun al nostru foarte pretuit iar pierderea acestuia este de neconceput …


Este foarte comun atat pentru bărbaţi cat şi pentru femei sa sufere de o cadere excesiva a parului. Multe cercetari au fost efectuate recent în încercările de a descoperi cauzele primare şi tratamente pentru chelie.


Înainte de a vorbi despre metode de tratament pentru chelie, este important sa se stie faptul alopecia, sau chelia, este in mare parte de cauza genetica, sau este de multe ori datorata anumitor medicamente şi factori de sănătate, cum ar fi malnutriţia şi boli hormonale. Hormonul DHT este principala cauza de chelie la barbati. Deci, echilibrarea hormonilor, precum şi reglementarea nivelului de DHT este un start bun pentru tratamentul chelie. Cele mai multe femei cu chelie sau subţierea părului se pot baza pe cure naturale pentru cresterea parului. Remediile din plante pentru chelie pot fi aplicate extern direct pe  scalp sau luate pe cale orală, sub forma de suplimente nutritionale.


Există remedii pentru chelie?


1. Una dintre modalităţile de a vindeca chelia este utilizarea de henna. Henna strivita suf forma de praf se amestecă într-un lichid sau pastă, şi se aplică direct la nivelul scalpului si parului. Planta henna previne pierderea parului si stimuleaza cresterea acestuia.


2. Gelurile de Aloe Vera concepute special pentru tratamentul caderii excesive a parului sunt utilizate pentru a trata seboreea, care se produce atunci când organismul produce sebum in exces, o substanta naturala uleioasa secretata de glandele de par, care provoacă daune la foliculii de par. Gelul de Aloe Vera funcţionează prin stimularea creşterii de fire noi de păr şi a celor existente, prin urmare, reînnoirea ciclului foliculului şi reducerea seboreei.


3. Un alt mijloc de a trata chelia este utilizarea de rozmarin. Rozmarinul, folosit ca un condiment alimentar, precum şi în scopuri medicinale este un produs foarte eficient pentru a ajuta la retenţia de păr. Acesta acţionează ca un stimulent pentru foliculii de par in timp ce lucreaza ca agent de circulaţie pentru scalp. De asemenea ajută la protejarea parului impotriva unei calvitii premature. Extern de foloseste prin masarea scalpului cu rozmarin în cantităţi mici, urmata de samponarea obisnuita. Masajul scalpului cu rozmarin adugat în ulei de măsline este de asemenea un remediu bun pentru chelie.


Deficitului de iod şi chelia


Astăzi, deficitul de iod este o problemă gravă, care a început cu doar aproximativ 40 de ani în urmă, când industria alimentară (o posibila teorie a conspiratie sau pur si simplu o prostie) a trecut de la utilarea de iod la utilizarea de brom in prelucrarea produselor de panificaţie, care duce la deficiente de iod. Drept rezultat sunt afisate deficite de iod remarcabile.


Iodul ucide ciuperca scalpului impiedicand-o sa deterioreze capetele foliculului de par. Insa problema merge mai mult mai departe. Ciuperca există deoarece organismul nostru este deja ridicat în metale grele, fara de care aceste ciuperci mor. Un nivel ridicat de metale grele in organism ar putea proveni de la multe lucruri, dintre care unul este deficitul de iod, care reduce capacitatea organismului de a scăpa de metale grele toxice, cum ar fi cadmiu, mercur, plumb, etc. Iar atunci când aceste metale grele sunt in cantitati mari, ele formeaza colonizare în diverse glande, cum ar fi glanda tiroida, care poate duce la hipotiroidism (ca şi lipsa de iod), în glandele suprarenale, unde poate crea epuizare suprarenala, în pancreas, unde determină lipsa de insulină, sau în timus, unde creează supresia sistemului imunitar.


Utilizarea uleiului de oregano pentru par si scalp


Grecii antici au folosit uleiul de oregano pentru proprietatile sale antibiotice in vindecarea de infecţii şi boli. Astazi, uleiul de oregano este aplicat local şi ingerat oral pentru a lupta împotriva bacteriilor şi a fungilor. Uleiul de oregano poate ajuta la mentinerea unui scalp sanatos, vindeca mătreaţă şi promovarea cresterea sanatoasa a parului.


Uleiul esenţial poate fi folosit pentru ingestie sau aplicare topică pe scalp pentru a trata condiţiile bacteriene si fungice ale scalpului, care impiedica cresterea parului, cum ar fi matreata, impetigo şi dermatită. Se maseaza direct pe scalp cu vârful degetelor, iar dacă este prea puternic, se foloseste impreuna cu un alt ulei care este, de asemenea, bun pentru scalp, cum ar fi uleiul de măsline, folosite in aceleaşi raporturi, pentru o aplicare mai uşoară. Uleiul de oregano poate fi aplicat de asemenea (cateva picaturi  in şampoane pentru a trata diverse condiţii sle scalpului. Se spală şi se clăteşte, ca de obicei.


Calvitia este o problemă gravă, care afectează mai mult de jumătate din bărbaţii şi femeile de pe planetă. Nu doar parul este pierdut, ci, de asemenea, si stima de sine şi mândria!


Tratament naturist pentru chelie